среда, 11. октобар 2017.

Jesen je novi početak- Dnevnik knjiškog moljca



Dragi dnevniče.....
Stigla je jesen, godišnje doba koje obuhvata deo septembra, ceo oktobar i deo decembra. Stigao je oktobar, doneo je jesen, magično godišnje doba o kome se godinama u đačkim klupama pišu sastavi, uče pesmice, čitaju knjige i mnoge druge stvari ne bi li obeležili još jednu radnu jesen. Zašto se moramo podsećati na jesen? Zašto, i pored toga što đaci već znaju koje je koje godišnje doba, učiteljice moraju da ih teraju da pišu, i pišu i uče?Zato što je jesen drugačije godišnje doba. Zima ima samo jednu boju, belu. Proleće je svo zeleno, sve raste, sve buja. Leti plava boja čistog mora obvlada celim vidom, a samo je jesen puna različitih boja koje se preklapaju jedna u drugu, zajedno stvarajući kombinaciju sva tri ostala godišnja doba. Dolazi mnogobrojno voće, na sreću mnogih baka ili mama, koje su spremne da naprave svašta, već poznat zvuk šuškanja lišća pod nogama je nešto bez čega jesen ne bi bila jesen, a kestenje koje se kotrlja po ulici uvek je zabavno, nije bitno koliko imaš godina. Jesen je zbir svih godišnjih doba u jedno, jesen je divno godišnje doba koje svake godine za sobom ostavlja uspomene i trag u svačijim životima, menja svako poglavlje nečijeg života, koliko god nešto može da ga načini pustim.

Jesen je, barem meni, iako je češća pojava da kad izađeš popodne ulice budu prazne, neko godišnje doba koji označava šansu da ti se pri kraju godine otvore nova vrata, i ne znam zašto je tako, i nikad neću znati, ali najbolje je da uživam u tom osećaju, dok ga imam. A nadam se da ću ga imati još dugo, dugo, i da nikad neće otići, jer sam uz mirnu notu jeseni uvek donosila odluke koje su posle ispale pravedne. Promenila sam izgled bloga da bi se uklopio sa trenutnim godišnjem doba, promeniću izbor pesama i ostalog sadržaja koji možete videti na blogu svakodnevno, da bi više išli uz jesen.

Zato, kako bi proslavili početak one prave, pozne jeseni, gde se po putevima širi miris opalih jabuka, krušaka i drugih voćki, dok pod umornim nogama šušti raznobojno lišće, dok se preko njega kotrlja neki kestenčić koji čeka da ga deca pronađu, hajde da razmislimo o stvarima koje bi inače mogli popraviti. Jesen je godišnje doba kad se sve spaja, spajajte se i vi. Sa novim ljudima, sa starim poznanicima. Ostvarite nove veze, pronađite nova interesovanja. I pokušajte da, polako, ali i značajno, ostavite trag u ovoj jeseni u vašem životu, ali i u svakoj drugoj, od sad pa nadalje.


                                                               Nadajući se da će vam ova jesen doneti samo lepe uspomene, pozdravlja vas vaš Knjiški Moljac.

Нема коментара:

Постави коментар